Euro Truck Simulator 2, SCS Software tarafından önce Windows ilerleyen yıllarda Linux ve MacOS platformlarında oynanmak üzere piyasaya sürülmüş bir kamyon simülasyon oyunudur. 19 Ekim 2012 tarihinde ilk yayınlandığı platform olan Windows’ta oyuncuların kullanımına sunulmuştur. Ardından 2013 yılında Linux, 2015 yılında da MacOS için kullanımına açılmıştır.
Euro Truck Simulator 2 Avrupa Kıtası’nda taşımacılık hizmetleri yapabileceğiniz bir taşımacılık oyunu olarak oyunculara çok detaylı görev türleri sunuyor. Oyuna yakın zamanda yayınlanacak olan sürümüyle birlikte birçok yeni özellik ekleniyor. Bunların başında merakla beklenen ”Austria Rework” geliyor. Avusturya baştan sona detaylı olarak yenilendi. Böylece bölgenin tarihi yapılarının yanında sürüş yapılabilecek. Güncellemeyle birlikte şirketlerin logolarında revizyona gidildi. Oyuncuların sevdiği modern yeni logolar ve kullanılan renk şemalarında değişiklik yapılmadı fakat eski şirketleri modern ve güncel kılmak için daha taze hale getirildi.
Euro Truck Simulator 2 oyuncularının büyük bir çoğunluğunun en sevdiği özellik olan Konvoy modu gün geçtikçe SCS Software tarafından geliştirilmeye devam ediyor. Güncellemeyle eklenen desteklerden biri olan ”’Mod Refund” ile artık 3.taraf eklentilerle oyuna eklediğiniz modifikasyonları çıkarttığınızda paranız iade olacak. Böylece yapılan değişikliklerden sonra oyunda para kaybetme sorunu çözülmüş oluyor.
ETS 2 oyuncularına 7 kamyon markasının orijinallerinden lisanslanmış, toplam 15 adet kamyon seçeneği sunuyor. Piyasaya ilk çıktığında 13 farklı ülkeyi içeren oyun, şu an 26 Avrupa ülkesini haritalarında barındırıyor. Oyun tüm bu şehirlerde sizi zorla bir kariyerin içine sürüklemiyor. Tüm oyuncular kendi kariyerlerini istedikleri şehirlerde, istedikleri şirketlerle ve istedikleri yolları kullanarak yapabiliyor. Nakliye şirketlerini geliştirebilir, filo kurabilir ya da sadece şoför olarak kalabilirsiniz.
Oyun içinde çok sayıda kamyon özelleştirmeleri bulunuyor. Fabrika parçaları, lisanslı parçalar, satış sonrası parçaları ve üçüncü taraf eklenebilen parçalar oyuncuların seçebildiği seçeneklerin en yenileri. Oyunun gerçeklik boyutunu iyice yukarıya çıkartmak amacıyla yollara kilometre işaretleri eklenmiştir. Bu özellik GPS kullanmadan yol tabelalarını takip ederek ilerlemek isteyen oyuncular için geliştirilmiştir. Oyun içi yol haritalarında bulunmayan işaretlenmemiş, keşfedilmeyi bekleyen yollar bulunuyor.
Süspansiyon yüksekliği ayarlanabilir durumdadır. Büyük teçhizat taşıması yapılırken römork alımlarındaki zorluk seviyesini arttırmak amacıyla eklenmiştir. 5 milyondan fazla satış yapan Euro Truck Simulator 2, DLC ve güncellemeleriyle simülasyon severleri kendisine çekmeye devam ediyor.